Plantegem en aquesta segona proposta creativa, una idea més directa, visual i senzilla per tal de presentar a la candidata del partit, així com les principals propostes de la seva campanya electoral.
Fil argumental del projecte audiovisual: una entrevista
Considerem un encert que el fil argumental del projecte, el guió, el «redacti» verbalment la pròpia candidata mitjançant un format d’entrevista. Això ens permet:
- En primer lloc, donar a conèixer de forma molt propera, gairebé familiar, i en primera persona, a la candidata, així com captar la seva empenta i motivació en el projecte,
- I en segon lloc, escoltar de la seva pròpia veu i entonació, les propostes que amb el seu equip fan per al municipi, li aporta una major dosi de credibilitat al missatge.
Com imaginem l’entrevista?
ON?
Proposem generar un «set» d’entrevista fictici. Si volem mostrar la cara més propera de la candidata, proposem evitar llocs massa institucionals. A la terrassa d’una cafeteria, en el banc d’una plaça popular del municipi, o amb dues cadires enmig del camp, entre vinyes, on probablement hi haurà més silenci, serien una bona opció.
ESTIL?
Proposem planos molt tancats, propers. On es pugui arribar a percebre «l’energia» de la candidata, captant la seva gestualitat, les mirades, somriure, etc.
No es preveu que aparegui en cap moment l’entrevistador/a, tan sols la candidata donant resposta a un guió en format de preguntes i respostes.
Proposem un exemple d’entrevista amb aquest efecte de «proximitat» que volem aconseguir:
No us fixeu en la foscor de les anteriors imatges, ni en la presència alternada de l’entrevistador. Sí en els planos tancats sobre l’entrevistada i en la manera amb què transmet emocionalment quan parla.
I com presentem el programa electoral?
Entenent que el principal protagonista de la campanya són les persones i la singularitat del municipi, pensem que podria ser interessant intercalar, sobre la veu de la candidata enregistrada en l’entrevista, amb imatges de vídeo on la pròpia candidata aparegués, en els diferents llocs del municipi rellevants en el seu programa, explicant les seves propostes a diferents persones. De forma ben propera. De nou, jugant amb planos molt tancats, i de detall.
Els acompanyants no tenen perquè identificar-se. Poden ser persones que passaven per allà, companyes i companys de la llista, etc. Tan sols que es vegi “gent” que està escoltant el missatge que la candidata vol explicar, allà on el vol explicar (com ara places verdes, l’antiga «xatarreria», la «casa bodega», etc.).
Aquestes localitzacions es determinarien un cop es disposi del progrmari de campanya definitiu.
ELEMENTS DESTACATS
Per tal de destacar visualment els trets fonamentals del programa, proposem superposar sobre les imatges de vídeo, elements inforgràfics amb una breu explicació. Un exemple de l’estil proposat d’infografies és el següent:
Atorga al vídeo un aire actual, dinàmic i minimalista, i permet a l’espectador interioritzar el missatge de forma més directa. Es mostraria una imatge destacada representativa de cadascuna de les propostes del programa, així com un breu text explicatiu.
Slogans de campanya i #hashtags
- Som i fem Sant Sadurní :
- «Perquè som singulars, fem Sant Sadurní».
- «Perquè som solidaris, fem Sant Sadurní».
- «Perquè som sostenibles, fem Sant Sadurní»
- Pensem en gran – #pensemengran
- De les paraules als fets – #delesparaulesalfets