Objectiu del projecte audiovisual
Aquest projecte audiovisual s’ha de convertir en una eina divulgativa de les mesures de prevenció contra la Covid-19, capaç d’atreure l’atenció d’una audiència jove, d’entre 16 i 25 anys.
Com?
- Aportant consells i mesures de seguretat per fer front al COVID-19, de forma pràctica, útil i propera.
- Donant les eines i la informació necessària per tal que els joves puguin participar en activitats amb grup i multitudinàries, tals com festivals de música, festes majors, vacances i estades de lleure, de forma segura, sempre tenint en compte la situació epidemiològica i mesures vigents.
- I sobretot, empatitzant amb els joves: parlant un idioma que els resulti proper, entenent la seva sensibilitat i fent referència al seu entorn més immediat i proper.
On?
El medi de comunicació per excel·lència dels nostres joves són les xarxes socials, pel què el projecet audiovisual s’haurà de crear en un format curt, divertit, atractiu i dinàmic.
Requeriments tècnics del vídeo divulgatiu
- Es proposa la creació de 12 vídeos curts, d’entre 30 i 40 segons de durada, ja que han de ser difosos mitjançant les xarxes socials.
- El protagonista de la sèrie de càpsules és la clau del projecte. Ha de ser capaç d’empatitzar amb un públic jove, divertir, entretenir, transmetre confiança i comunicar amb claredat i contundència el missatge.
- Els vídeos es crearán a partir de l’enregistrament d’imatges de vídeo.
- No es valora locució. Comptem que serà el propi protagonista qui transmetrà el missatge en català, en castellà, o en ambdós idiomes, segons requeriments definitius. Hi haurà subtitulatge.
- El projecte incourà una sèrie de sintonies musicals com a base sonora.
- S’identificarà visualment a Protecció Civil integrant-lo en el grafisme.
- Els vídeos comptaran amb una infografia divertida i atractiva com a caràtula d’entrada i sortida.
Proposta tècnica i audiovisual per al projecte
Primer i més important: «el nostre PROTAGONISTA«
En plantejar amb l’equip el projecte dels «Joves i Protecció Civil», de seguida en ha vingut al cap qui seria un bon líder per capitanejar els jovent i conduir-lo cap a un estiu segur: Iván Medina.
Per què l’Ivan Medina?
L’Ivan ens va venir al cap de seguida, quan vam pensar en una persona capaç de transmetre qualsevol missatge amb passió i energia. És vitalitat pura. És dinamisme. A les seves xarxes socials s’expressa amb proximitat, i sempre sempre sempre amb un somriure d’orella a orella, ja estigui content, o estigui enfadat!
És un perfil prou madur com per entendre com ha de ser el llenguatge que el jovent «necesita escoltar» a les xarxes, i prou jove com per infiltrar-se com a un més de la colla.
Per altra banda, en aquest moment l’Ivan es troba en un moment àlgid de la seva trajectòria i la seva imatge resulta familiar arreu del territori.
L’Ivan es defineix a ell mateix com a un comunicador nat, i el seu leitmotiv vital és que «L’actitud ho és tot: alegria, optimisme, passió i esforç«.
Entre d’altres, és Host TV i ràdio, reporter, presentador, speaker i escriptor.
Podeu veure’l en acció al seu canal de YouTube.
Segon: ¿com transmetre el missatge perquè capti l’atenció dels joves? L’ESTIL
El nostre eslogan, tal i com predica l’Ivan amb l’exemple: «L’actitud ho és tot!«.
Per altra banda, res pot estar més de moda entre els joves, i atreure la seva atenció, que TikTok. És per això que la proposta es fixarà en l’estil informal dels vídeos de la popular aplicació.
El nostre protagonista ens conscienciarà de forma informal i divertida, donant-nos alguns consells «des de la seva pròpia casa». Ja sigui fent-se un selfie, parlant-nos a través de la seva webcam, fent un vídeo-tutorial, sempre avançant-se al moment en què ens trobarem tots pel carrer.
L’objectiu és el de que transmeti la major naturalitat possible que doni confiança als més joves i, malgrat «la mandra» i la ja popular «fatiga pandèmica», animar-los a ser prudents amb les normes de seguretat.
Tercer, algunes PROPOSTES DIVERTIDES
Proposem generar un slogan, o una cantarella, que es repetirà de forma ferma al final de cada vídeo… «L’actitud ho és tot…Així…També es pot (fer esport/anar a un concert/etc.)!«
Presentem alguns possibles recursos:
- Càpsula tipo videoblog explicant una situació cotidiana, del tipus: «L’altre dia, entrant al súper, vaig veure a la caixera fotent-li bronca a un xaval que no s’havia rentat les mans en entrar!!!. Francament, veient les pintes del noi jo li hauria recomanat una dutxa de cos sencer! A veure nois, si hem d’estar deu minuts a la secció de fruita, remenant els alvocats, a veure quin està menys dur, tampoc costa res rentar-nos les mans per reduïr riscos… Ho sabieu no, que l’alvocat és una fruita?». Slogan: «L’actitud ho és tot… Així… També podem anar de compres«.
- L’Ivan monta un fons de «chroma-key» casolà al menjador de casa i fingeix que es troba en un esdeveniment multitudinari. Va demanant distància, i s’ho passa genial, sense ni enrecordar-se de que duu la mascareta posada. Slogan: «L’actitud ho és tot… Així… També podem anar de concert».
- És moment de parodiar l’esport. L’Ivan es posa a retransmetre al seu canal, un tutorial de fitness, o de Ioga, i va advertint de les mesures de seguretat als veïns curiosos que se’l miren. Slogan: «L’actitud ho és tot… Així… També podem fer esport».
- Anem de bars. Assegut ,prenent alguna cosa, a la taula de la seva terrassa. El seu interlocutor és ell mateix. Estil sketch. Slogan: «L’actitud ho és tot… Així… També podem sortir de copes».
- Fent un ball popular de Tik Tok, amb mascareta, mentre el seu gos se’l mira incrèdol. I li espeta: «Sí, que passa, el morrió ara el porto jo«.
- Entrant a la dutxa, com si anés a un concert. Rentat-se les mans abans que res i posant-se a cantar com si es trobés a un concert de la Rosalia. De sobte es gira per recordar-li al seu ninot «funko» de Voldemort, que es posi la mascareta.
- Ivan davant de la seva webcam, tot motivat, cantant una cançó coneguda de «trap» però li canvia la lletra, amb to absolutament còmic, donant-nos consells de seguretat.
Aclariments
Malgrat que el to de les capsules és humorístic o desenfadat, la idea és que a través del bon rotllo que ens transmet el protagonista, els joves adquireixin un referent que els inspiri a sentir que poden adequar la seva conducta a la normativa i realitat vigents, des d’un espai interior de lleugeresa i una actitud constructiva.
La idea de la campanya és apelar a l’esperit de cohesió social, recolzant-nos i cuidant-nos els uns als altres sense oblidar mai a les persones de risc. I sempre, amb la millor de les actituds.